“Повернення” та нові можливості: стажування для ветеранів/ок від Starlight Media та Onset films

Onset films розпочинає виробництво серіалу “Повернення” присвяченого шляху, який проходять наші воїни по завершенню служби. 8-серійне драмеді розкаже історію про ветерана Олександра Кречета, в голові якого осиляється балакучий образ загиблого побратима Сергія Верби. Відчуваючи провину вцілілого, Кречет допомагає його родині, але поступово розуміє, що допомоги потребує саме він. Це лірична історія про важливість родинної підримки, про братерство, про пошук нових сенсів. Зворушлива розповідь, про силу духу, яка сповнює надією та вірою у світле майбутнє. Серіал вийде в ефірі телеканалу ICTV2 (Starlight Media) і стане прикладом проєкту створеного не тільки про, а і в партнерстві з ветеранами російсько-української війни. 

Від початку роботи над історією, її шоуранер Дмитро Хрипун досліджував реальний досвід українських воїнів та ветеранів/ок, залучав експертів Veteran Hub для консультування та чутливого і реалістичного відображення досвіду воїнів та їх родин. Наразі, творча команда проєкту оголошує про нову можливість для українських ветеранів та ветеранок, які хочуть спробувати себе в новій ролі та отримати досвід медійного виробництва. 

“Саме “Повернення” і вся робота над цим серіалом – не тільки про бажання написати якісну історію, яка сподобається глядачам. Ми хочемо створити продукт, який допоможе суспільству краще зрозуміти досвід наших ветеранів та ветеранок і сприятиме позитивним змінам у сприйнятті, в сервісах, можливостях для наших воїнів. Тому ми не перестаємо собі задавати питання “що ще ми можемо для цього зробити?”. Одна з відповідей власне – дати освітні можливості для ветеранів вже в рамках самого виробництва серіалу, поділитись нашим досвідом та креативною експертизою, допомогти спробувати себе в нових цивільних професіях”, – Дмитро Хрипун, шоуранер серіалу “Повернення”

Пройти стажування на проєкті ветерани можуть за спеціальностями: режисура, операторське мистецтво, режисер (-ка) монтажу, креативний продюсер (-ка) та виконавчий продюсер (-ка). За кожною з них відбуватиметься як коротке теоретичне навчання, так і практика застосування отриманих знань. Після завершення стажування команда проєкту допоможе ветеранам та ветеранкам оформити портфоліо-візитку і надасть професійні рекомендації.  Щоб податись на стажування потрібно заповнити анкету  до 4 жовтня.

Антон Мігунов, продюсер “Повернення”: “Стажування охопить всі виробничі етапи – підготовки, продакшну та постпродакшну. Ми хочемо зробити його максимально прикладним і відкритим для всіх воїнів, що не мали попереднього телевізійного досвіду, але хочуть працювати у медіавиробництві. За кожною зі спеціальностей ми плануємо взяти по дві людини і у створенні нашого “Поверення” працювати разом. Вдячність має бути дієвою, тому для нас важливо, щоби можливостей для ветеранів – освітніх, професійних, перекваліфікації – ставало більше”. 

“Повернення” – переможець конкурсу Pitch UA і створюється завдяки підтримці проєкту Агенції США з міжнародного розвитку ( USAID) «Трансформація комунікацій» (скор. TCA, від англ. Transformation Communications Activity) і підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України.